Coronavirus maatregelen – Tandartsenpraktijk Uithoorn – Uithoorn

Coronavirus maatregelen

Op deze pagina houden wij u op de hoogte wat de maatregelen betekenen voor uw bezoek aan onze praktijk.

14 december 2020:

Vanaf 15 december zit ons land “op slot”. De strenge maatregelen bepalen onder andere dat contactberoepen hun werkzaamheden moeten staken. Voor de medische beroepen is echter een uitzondering gemaakt. Lees hier het artikel van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde over de uitspraak van het ministerie van VWS: “mondzorg is zorg, geen contactberoep”

Uiteraard blijven er speciale maatregelen van kracht:

Hoewel er in de laatste richtlijnen vanuit het RIVM en onze beroepsverenigingen niets verandert willen we nu toch een stapje extra zetten.

Daarom vragen we uw aandacht voor de volgende punten:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Bedien de alcoholdispenser met uw ellenboog (1pompje), deze hangt aan de linkerzijde bij binnenkomst.
  • Heeft u klachten of woont u samen met iemand die besmet is met Covid-19, bel ons dan om uw afspraak te verzetten.
  • We hebben onze wachtkamer aangepast en er is nu plaats voor slechts 5 mensen. Daarom vragen we gezinnen per 2 te komen en nemen we mensen uit 1 huishouden graag tegelijk mee naar de behandelkamer
  • Kom indien mogelijk zonder begeleiding naar de praktijk.
  • Hang uw jas niet op in de hal, maar neem deze mee naar de behandelkamer.
  • Voor de behandeling krijgt u verdunde waterstofperoxide om 1 minuut mee te spoelen.
  • Help ons om niet uit te lopen met onze afspraken en kom op tijd, maar ook liever niet te vroeg naar de praktijk. Wacht eventueel in de auto tot het tijd is voor uw afspraak.
  • We vragen u om een mondkapje te dragen wanneer u de praktijk binnenkomt. Als u deze bent vergeten, vraag er dan eentje aan de balie.
  • Vervolgafspraken maken we zoveel mogelijk telefonisch of in de behandelkamer.
  • U kunt de praktijk via de achterzijde verlaten.

Daarnaast hebben we binnen ons team ook extra aandacht voor de geldende richtlijnen op het gebied van infectiepreventie. We zijn hiervoor ook dit jaar weer met succes door de visitatie gekomen en dragen met trots het certificaat van MCS voor een veilige praktijk. Het is vanzelfsprekend dat wij tijdens het behandelen medische mondkapjes dragen, maar in aanvulling op de richtlijnen hebben we besloten dat we ze ook dragen wanneer we in de hal of de wachtkamer rondlopen.

Het zal u niet verbazen dat al deze maatregelen extra kosten met zich mee brengen, bovendien zijn de inkoopprijzen van met name mondkapjes extreem gestegen. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft daarom recent besloten dat tandartspraktijken vanaf 1 augustus 2020 een toeslag van 4,26 euro (code C88) per patiënt mogen declareren als tegemoetkoming voor de extra kosten door de Corona-uitbraak. Wij hebben er voor gekozen deze toeslag niet te berekenen bij patiënten boven de 18 jaar maar alleen te berekenen bij kinderen tot 18 jaar omdat deze toeslag daarbij volledig wordt vergoed.

Alleen samen houden we Corona onder controle. Daarom vragen wij u nogmaals om bovenstaande regels ter harte te nemen.

Tandartsenpraktijk Uithoorn

Actueel: tandarts Rintel gestopt

Per 1 november is collega Luc Rintel gestopt met zijn werkzaamheden. Lees zijn afscheidsbericht op zijn pagina onder "Team" Daar vindt u ook zijn opvolger: Griffin Sweet

Team